2013-02-08
19:43:50
Lax med spenattäcke
Igår åt jag lax med ett täcke av spenat. Det var väldigt gott, så jag delar med mig av det här :)
2-4 personer (beroende på hur mycket av allt man gör!)
Laxfilé
Spenat (fryst)
Soltorkade tomater
Räkor (valfritt)
Philadelphia vitlök och örter
Salt
Peppar
Citronpeppar
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg upp laxfilén i en ugnssäker form. Försök "bre" på lite Philly vitlök och örter och krydda med citronpeppar.
Koka upp spenaten i lite vatten, hacka de soltorkade tomaterna och ha i dem i spenaten. Ha ockå i de eventuella räkorna, salta och peppra efter smak.
Häll sedan spenatbladningen över laxfilén/filéerna och ställ in i ugnen. Ha inne dem i ugnen i ungefär 20-30 minuter.
Ät som dem är eller med, exempelvis, potatis till.
Måste säga att det var både gott och mättande! Spenat och lax, vem kan säga att det inte är nyttigt? ^_^
Kommentera inlägget här: