youfatfuck.blogg.se

2013-02-23
16:35:51

Hemmagjorda hamburgare m. bröd
Hamburgerbröd10 st, 200ºC i en varmluftsugn, något högre i en vanlig.
 
25g jäst
2.5 dl mjölk
0.25 dl olja
1 tsk socker
0.5 tsk salt
(0.5 dl vetekli)
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
 
Pensling
1 ägg
Sesamfrön
 
Värm mjölk och olja tills den är fingervarm, häll över jästen tills den är upplöst. Ha i salt och socker (och vetekli). Tillsätt grahamsmjölet och cirka 3 dl av av vetemjölet. Degen ska släppa bunkens kanter, vara jämn och slät och inte klibbig/kletig. Låt degen jäsa under en handduk i 30-40 minuter.
Knåda degen och dela den i två delar. Dela dessa delar i fem likastora bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka, cirka 10cm i diameter (men gör dem inte för tunna!) och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
 
In i ugnen.
 

Hamburgare
4 st, cirka 30 minuter
 
400g nötfärs
1 vitlöksklyfta (jag brukar ha i ungefär fem)
1 ägg
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Grillkrydda
 
Blanda i färsen i ägget, pressa vitlöksklyftan/orna och ha ned i röran. Krydda efter smak och blanda ut allting noga i färsen.
 
Forma färsen till fyra biffar, cirka 1-1.5 cm tjocka bitar. Stek i cirka tre minuter på varje sida (för medium-rare, vilket definitivt är rekommenderat; well done är skamfullt!). När det börjar sippra ut vätska från burgaren, är den rosa inuti.
Taggar: Hamburgare, Hamburgerbröd, Hemmagjort, Mat, Recept;

Kommentar:
#1: j

mumsigt

2013-02-23 @ 16:39:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: